Laura Mennen
22 Oct 2020

‘Deze functie geeft me de kans me meer te focussen op het management’

Hij had eigenlijk al een andere functie op het oog. Toch tekende hij op het laatste moment een andere contract. Fer (46) kwam er onder meer door Joeri van de Beek van Growing People achter wat voor mogelijkheden hij heeft met zijn werkervaring en kennis op het gebied van elektrotechniek. Op 1 november start Fer als projectmanager. “Ik had een recruiter dit nog nooit zien doen.”

“Afgelopen voorjaar benaderde Joeri mij via LinkedIn. In een privé berichtje vroeg hij of ik bij mijn huidige werkgever wel op mijn plek zat. Op dat moment twijfelde ik of die baan wel bij mij paste. Zo vond ik de reistijd vrij lang (meer dan een uur). En ik merkte dat ik in de loop der tijd meer afstand nam van de details, dat ik de techniek steeds meer losliet. Ik wilde me meer op het management focussen, meer beslissen over bedrijfskundige zaken.” 

Oprecht

De manier waarop Joeri mij benaderde sprak me aan. Dat dwingende, wat veel recruiters hebben, had hij niet en dat vond ik erg prettig. Op het werk leende ik personeel van detacheringsbureaus in. Ook ben ik zelf twee keer gedetacheerd geweest. Joeri viel niet onder de zogenoemde dertien in een dozijn recruiters waar ik eerder ervaring mee had. Zij gaven me het gevoel dat ze alleen maar gefocust zijn op het maken van omzet. Natuurlijk is omzet voor Growing People belangrijk, anders heeft het bedrijf geen bestaansrecht. Maar de benadering van Joeri was anders. Door de aandacht die hij me schonk, had ik het gevoel dat hij oprecht bezig was met mijn carrière.”

Verdiept

“Naar aanleiding van het bericht dat ik op LinkedIn kreeg, praatte ik face-to-face met Joeri over mijn huidige werksituatie, wat ik in mijn functie miste en wat ik zocht bij een nieuwe werkgever. Na een week of twee kreeg ik een mailtje van Joeri met daarin een Excelbestand. Toen ik dit opende was ik verrast; ik had een recruiter dit nog nooit zien doen! In het bestand stonden verschillende kolommen. In de eerste stonden vacatures (tussen de tien en vijftien), gevolgd door een kolom met de namen van de bijbehorende bedrijven. In de kolom daarnaast stond hoe Joeri mij ervaarde als persoon, hoe hij mij voor zich zag in een bepaalde functie en waarom hij dacht dat deze baan bij mij zou passen. Het was duidelijk dat hij zich verdiept had in mij als persoon, in mijn wensen, mijn werkachtergrond en in de mogelijkheden voor mij in de technische sector.”

Sparpartner

“De vacatures die Joeri stuurde nam ik goed door, ik verdiepte me in de bedrijven en hun bedrijfscultuur en nadat ik alles even had laten bezinken belde ik Joeri op. We sparde over de vacatures. Ik vond het erg prettig dat we open naar elkaar konden zijn, dat ik kon vragen waarom Joeri vond dat sommige functies bij mij paste en dat ik mijn mening daarover kon geven.”

Match

“In de week van 7 september kwam ik in contact met een van de door Joeri genoemde bedrijven. Ze zochten een nieuwe projectmanager. De functie zou me onder meer de kans geven me meer te focussen op het managen van de vestiging. Op 25 september zou ik bij een andere werkgever een contract tekenen. 24 september ondertekende ik het contract bij Joeri. Op 1 november start ik in Roermond. De functie die hij me voorlegde geeft mij veel meer uitdaging. Ik ben blij dat Joeri me liet zien wat voor mogelijkheden ik met mijn werkervaring en kennis heb in de technische sector.”

Lees ook