Laura Mennen
25 Mar 2021

‘Ik vond het heerlijk dat iemand voor mij op zoek ging naar een passende functie’

“Normaal gesproken ben ik niet iemand die via een detacheringsbureau of een recruiter bemiddeld wil worden.” Toch wekte accountmanager Joeri van de Beek een jaar geleden de interesse van Jethro. Een lang traject wierp afgelopen maart zijn vruchten af; Jethro ging aan de slag bij het bedrijf en in een functie die perfect bij hem past. 

 

“Normaal gesproken ben ik niet iemand die graag via een detacheringsbureau of een recruiter bemiddeld wordt. Ik wil zelf op zoek gaan naar een functie die bij mij past. Maar op het moment dat Joeri me benaderde, stond mijn hoofd niet naar het zoeken van een nieuwe uitdaging. Ik heb er nooit spijt van gehad contact met hem te leggen. Achteraf vond ik het juist heerlijk dat iemand alles voor me deed, op zoek ging naar passende functies en sollicitatiegesprekken regelde met de bedrijven.” 

Benadering via LinkedIn

“Ik weet nog dat Joeri mij pakweg een jaar geleden benaderde via LinkedIn. Op dat moment moest ik daar niets van hebben. Regelmatig werd ik benaderd door recruiters. Bovendien zat ik toen nog op mijn plek bij deze werkgever. Ik reageerde dan ook niet meteen op zijn bericht. Toen ik na een tijdje nog een berichtje van hem kreeg, besloot ik toch te reageren. Op de een of andere manier wekte Joeri mijn interesse. Daarnaast waren er intern wisselingen bij mijn vorige werkgever, die de sfeer op de werkvloer deden veranderen.” 

 

Recruiter op bezoek

“Het eerste kennismakingsgesprek met Joeri vond telefonisch plaats. Hierin bespraken we mijn wensen en ambities. Joeri zag potentie in mij. Daarna is hij bij mij langs geweest om face-to-face het een en ander te bespreken. Of ik het gek vond dat een recruiter/accountmanager na een tijdje bij mij op de stoep stond? Helemaal niet. Ik vond het eigenlijk wel prima, lekker informeel.” 

Betrokken gesprekken

“Ik merkte dat Joeri oprecht geïnteresseerd was in mij als persoon en dat wat ik zocht in een nieuwe functie. Hoe ik dat merkte? Niet veel later na onze afspraak belde Joeri me op om te vertellen dat hij een vacature gevonden had, waarvan hij dacht dat die wel bij me paste. Joeri wist alles over de functie die hij bij me voorstelde en kon dan ook heel goed uitleggen waarom deze baan iets voor mij was. Wanneer ik iets echt niet interessant vond, dan kon ik hem dat gewoon zeggen en dan had Joeri daar ook vrede mee.” 

Vier sollicitaties

“Joeri regelde afspraken met het bedrijf, wanneer ik een functie wel zag zitten. In totaal heb ik voor vier verschillende functies gesprekken gehad, waarvan het eerste gesprek bij hetzelfde bedrijf was als het laatste. Dit is de organisatie waar ik onlangs begonnen ben. Waarom ik daar in eerste instantie niet begonnen ben? Ik wilde kijken wat voor mogelijkheden er nog meer voor mij waren. Joeri snapte dat volkomen.”

Perfecte baan

“Sinds 1 maart 2021 werk ik als projectleider/service coördinator bij een installatietechnisch bedrijf. Ik combineer een binnendienst- en buitendienstfunctie. In het begin twijfelde ik of dit wel de juiste keuze was. Ik moest nog ingewerkt worden, was afhankelijk van anderen. Maar na een paar dagen had ik er mijn draai gevonden. Ik ben erg blij dat Joeri precies inzag wat ik wilde, welke kant ik op wilde en bij welk bedrijf ik die mogelijkheden had.”

Lees ook