Laura Mennen
27 Oct 2020

‘Ik wilde duidelijkheid; ik moest een gezin met drie kinderen onderhouden’

Pakweg een half jaar geleden was Gerben (37) onzeker over of het contract bij zijn huidige werkgever wel verlengd werd. Paul, accountmanager bij Growing People, zocht samen met hem naar een passende baan bij een bedrijf waar hij op de korte termijn bij aan de slag kon. “Ik wilde duidelijkheid; ik moest een gezin met drie kinderen onderhouden.”

"Op het moment dat Paul me benaderde via LinkedIn (maart 2020) was ik gedetacheerd als monteur/werkvoorbereider bij een gasleverancier. Ik zat hier niet op mijn plek, wilde een baan waarbij ik me wel op mijn plek voelde. Ik wilde duidelijkheid; ik moest een gezin met drie kinderen onderhouden.”

180 graden anders
“Paul zijn berichtje via LinkedIn kwam voor mij precies op het juiste moment. Zijn manier van benaderen was heel anders dan die van het detacheringsbureau waar ik op dat moment een contract bij had. Wat het verschil was? Meestal hebben recruiters van een detacheringsbureau een functie die ze moeten invullen. Paul hoefde niet direct een functie te vervullen. Hij had een profiel, mijn profiel, waar hij een passend bedrijf bij ging zoeken.”

Van der Valk
“Bij het vorige detacheringsbureau sprak ik af op het kantoor. Het gesprek was formeel en verliep nogal zakelijk. Samen met Paul en Joeri van Growing People sprak ik, daarentegen, af bij Van der Valk Hotel in Dordrecht. Ik vond het fijn dat Paul en Joeri helemaal vanuit Breda naar mij toe kwamen. Het gesprek dat ik met ze had was erg prettig, joviaal en alles behalve stijfjes. Het feit dat we in een restaurant zaten, een openbare plek, gaf mij een fijn gevoel, het stelde me op mijn gemak en zorgde ervoor dat ik open over mijn wensen voor een nieuwe baan kon praten.”  

De juiste functie
“Inmiddels was het april. Het detacheringsbureau waar ik toen nog bij in dienst was, had me wat vacatures gestuurd voor de functie van monteur. Jaren geleden begon ik als hulpmonteur in de elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Door ervaring in de praktijk groeide ik door naar werkvoorbereider. Ik zocht dan ook een functie waarbij ik op kantoor werkvoorbereidend werk kon doen. Het liefst bij een middelgroot bedrijf, een familiebedrijf met een informele sfeer op de werkvloer.”

Samen voorbereiden
“Paul stuurde me ongeveer een week na het gesprek bij Van der Valk een mail met daarin informatie over een functie waarvan hij vond dat deze bij me paste. Ik opende de linkjes met daarin de vacaturetekst en de informatie over het bedrijf. Dit sprak me aan! Niet veel later zaten Paul en ik weer bij Van der Valk om het sollicitatiegesprek voor de functie van werkvoorbereider technische dienst voor te bereiden.”

“Tijdens het sollicitatiegesprek hield Paul zich op de achtergrond. Hij zat er niet bij voor spek en bonen, hij gaf mij gewoon het woord. Dat vond ik erg prettig; het gesprek draaide nou eenmaal om mij. Nadat ik mijn woordje gedaan had, stelde Paul pas vragen. Ik was erg enthousiast toen we bij TNB de deur uit liepen. Ook Paul had het idee dat TNB en ik goed zouden matchen.”

Vertrouwen
“Het is nu halverwege oktober. Dit betekent dat ik al een half jaar in dienst ben bij TNB via Growing People. Ik heb het er erg naar mijn zin. Het is een bedrijf dat op communicatiegebied nog moet groeien. En ik vind het een hele uitdaging om een bijdrage aan deze groei te leveren. Ook zie ik mogelijkheden om door te groeien. Maar zo ver is het nog lang niet.” 

“En ik verwacht het niet hoor, maar als ik na een paar maanden toch denk: dit bedrijf was niet wat ik zocht, dan ben ik ervan overtuigd dat ik snel bij een ander bedrijf word gedetacheerd. Dat komt doordat ik oprecht vertrouwen heb in Growing People.”

Lees ook