Laura Mennen
14 Oct 2020

‘Overstappen van baan doe ik niet dagelijks en het liefst zo min mogelijk’

Ruben (29) maakte enkele maanden geleden de overstap naar een andere werkgever. Sinds september werkt hij bij Minimax als werkvoorbereider. “Accountmanager Paul kwam precies op het juiste moment, met een fijne benadering en met banen die beter bij mijn wensen aansloten.”

“Regelmatig krijg ik berichten via LinkedIn van recruiters of accountmanagers waarin gevraagd wordt of ik nog op mijn plek zit bij mijn huidige werkgever. Ik reageer daar nooit op. Voor mij is het overduidelijk dat dit standaard berichten zijn die tig andere mensen ook ontvangen.”  

Informele benadering

“Ook Paul (accountmanager bij Growing People) benaderde me enkele maanden geleden via LinkedIn. Op een informele, amicale manier vroeg hij of ik nog op mijn plek zat bij mijn huidige werkgever. Zijn manier van benaderen sprak mij aan; hij had zich verdiept in mijn werkachtergrond. Van het een kwam het ander. Voor ik het wist, hing ik met Paul aan de telefoon. In pakweg twintig minuten bespraken we onder meer waarom ik van baan wilde wisselen en wat ik zocht in een nieuwe functie.” 

Gemotiveerd team

“Bij mijn vorige werkgever was ik - net als nu - werkvoorbereider. De werkzaamheden, het leidinggeven, projecten in goede banen leiden, vond ik er erg interessant. Ik zat hier niet op mijn plek, ervaarde onder meer geregeld stress bij de functie; ik had veel verantwoordelijkheden. Om genoeg te kunnen ontspannen, wilde ik meer vrije dagen. Bij deze werkgever was dat helaas niet mogelijk.” 

Het contact

“Ik raakte niet verveeld door Pauls manier van benaderen. Integendeel. Aan het eind van het gesprek vroeg hij of hij mij een aantal functies, waarvan hij dacht dat deze aan mijn wensen zouden voldoen, mocht sturen. Daar stond ik wel voor open. Via de mail ontving ik enkele werkvoorbereidende functies. Eén daarvan sprong er voor mij uit. Samen met Paul ging ik bij dit bedrijf langs. Het was de eerste keer dat ik hem toen in het echt zag. Of ik dat gek vond? Nee, helemaal niet! We hadden in de tussentijd al regelmatig contact gehad via de telefoon of mail.”

Match

Sinds september werk ik als werkvoorbereider bij Minimax. Ik zit hier echt op mijn plek. Op het moment dat Paul me benaderde, was ik niet actief op zoek naar ander werk, maar ik merkte wel dat het voor mij tijd was om te veranderen van werkgever. Paul kwam precies op het juiste moment, met een fijne benadering en met functies die beter bij mijn wensen aansloten. Overstappen van baan is niet iets dat ik dagelijks en het liefst zo min mogelijk doe. Ik ben blij dat deze procedure (die nog geen drie maanden duurde) soepel verlopen is.”

Lees ook