Laura Mennen
07 Dec 2020

3x binnendienst functies voor échte planners

Stel: je werkt al jaren als elektromonteur en je bent toe aan een nieuwe stap in je carrière. Je zoekt een nieuwe uitdaging met meer verantwoordelijkheden. Of een functie in een andere setting waarbij je minder op locatie werkt en meer op kantoor. Er zijn tal aan mogelijkheden. Hieronder noemen we drie veelzijdige functies voor techneuten die goed kunnen plannen en organiseren.  

 

Een servicecoördinator is de spil tussen klanten en monteurs. In deze afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van, bijvoorbeeld, onderhoudswerkzaamheden aan elektrotechnische installaties of beveiligingsinstallaties. Een servicecoördinator krijgt energie van het hebben van (telefonisch) contact met klanten. Wanneer er een storing is, bijvoorbeeld, belt de klant hem op. Hij zorgt vervolgens dat de juiste monteurs ingepland worden die het probleem zo snel mogelijk oplossen. Een servicecoördinator kan goed overzicht houden en heeft goede kijk op het afwegen van commerciële belangen. 

Een contractbeheerder geeft inzicht in de gemaakte contractafspraken tussen het bedrijf en de klant. Hij controleert werkbegrotingen en of dat wat met klanten afgesproken is, klopt. Bij kleine en grote contracten is een contractbeheerder het aanspreekpunt. Niet alleen bij servicemonteurs en beheertechnici, ook bij onderaannemers en opdrachtgevers. Net als de functie van servicecoördinator, heeft een contractbeheerder veel contact met klanten van een bedrijf. Andere zaken die hij met klanten bespreekt gaan, bijvoorbeeld, over onderhoud en storingen. Wanneer zich een probleem voordoet, zorg jij dat de juiste monteurs ingepland worden. Een contractbeheerder weet dus niet alleen alles op het gebied van de overeenkomsten. Contractbeheerder is een veelzijdige functie. Dit vereist een flexibele houding. Ook kan hij goed prioriteiten stellen, zodat hij overzicht op zijn werk blijft houden.

 

Planners in de techniek kunnen verschillende verantwoordelijkheden hebben. Dit maakt een functie als planner uitdagend en afwisselend. De specifieke taken van een planner hangen af van het bedrijf waarvoor hij werkt. Werkt hij in een projectteam? Dan geef de planner inzicht in het aantal uren dat nodig is voor de uitvoering van de opdracht en de hoeveelheid en het soort materiaal dat nodig is. Ook is de planner verantwoordelijk voor het werkrooster. Hij zorgt dat de juiste monteurs op de juiste tijd en de juiste plek aanwezig zijn om de opdracht goed te laten uitvoeren. Een planner op de afdeling Service & Onderhoud zorgt voor een realistische onderhoudsplanning. En wanneer een klant belt en vertelt dat er een storing is, zorg jij dat de servicemonteur het probleem op locatie oplost. Het opstellen van serviceorders en andere administratieve taken, horen ook bij de werkzaamheden van een planner horen. Doordat planners goed overzicht kunnen houden, weten zij de puzzelstukjes precies op de juiste plaats te laten vallen. 

 

Zoek jij een nieuwe uitdaging als servicecoördinator, contractbeheerder of planner? Op de website van Growing People staan diverse vacatures open. Denk je dat je niet aan de juiste functie-eisen voldoet, maar heb je wel interesse in een van de bovengenoemde functies? Neem dan contact op. Samen met jou kijkt Growing People naar jouw mogelijkheden in de technische sector.  

 

Lees ook