Laura Mennen
07 Dec 2020

Doorgroeien als een ambitieuze Elektromonteur

Je bent al een tijdje aan het werk als elektromonteur en toe aan een nieuwe uitdaging. Wat voor doorgroeimogelijkheden zijn er? Welke opleidingen moet je daarvoor volgen? Bij wat voor soort bedrijven kun je aan de slag? En niet geheel onbelangrijk: in wat verdien je wanneer je je verder ontwikkelt in de elektrotechniek? Je leest er alles over in deze blog.

 

Als elektromonteur kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven in verschillende branches. Denk hierbij aan een installateur in de woningbouw of utiliteit, een bedrijf in de industrie, bij een facilitair dienstverlener of in de machinebouw. Je kunt dan terechtkomen op de afdeling service en onderhoud of op de afdeling projecten waarbij je betrokken bent bij verschillende korte en langlopende projecten.   

 

Deze paden kun je bewandelen

 

Vanuit de functie van junior monteur stroom je door naar een zelfstandig elektromonteur. Hier heb je geen specifieke opleiding voor nodig, maar is gebaseerd op de ervaring die je opdoet en de vaardigheden die je tijdens je werkervaring ontwikkelt. 

 

Leidinggevend monteur

Heb je leidinggevende ambities? Dan kun je doorgroeien naar leidinggevend monteur. Persoonlijke ontwikkeling speelt bij de ontwikkeling naar deze functie een belangrijkere rol dan de technische kennis. Er zijn verschillende cursussen die je kunt volgen om aan de slag te kunnen gaan in als leidinggevend monteur. Deze opleidingen zijn vaak intern en worden bekostigd door het bedrijf waarbij je in dienst bent. 

De duur van de cursus hangt af van welk traject je volgt. Wil je je meer ontwikkelen op persoonlijk vlak of juist op technisch gebied? Growing People stelt samen met jou een opleidingstraject samen dat precies bij je past. 

 

Montageleider

Ben je al leidinggevend monteur of heb je al veel ervaring als eerste monteur in de elektrotechniek? Dan kun je doorgroeien naar de functie van montageleider. Ook bij dit ontwikkeltraject kan Growing People je begeleiden. Growing People biedt cursussen aan die de focus op het leidinggeven leggen.

 

Werkvoorbereider

Maak je liever de stap naar een binnendienstfunctie? Wellicht vind je het dan interessant om je te ontwikkelen tot werkvoorbereider. Soms zie je dat bedrijven vragen om een afgeronde HBO-opleiding wanneer ze zoeken naar een werkvoorbereider. Maar ook met een MBO-opleiding op zak kun je doorgroeien naar werkvoorbereider. Growing People begeleid je hierbij.

 

Jouw salaris

 

Wat natuurlijk niet geheel onbelangrijk is, is het salaris dat je verdient of gaat verdienen bij de bovengenoemde functies. 

 

Functie  

Maximale brutosalaris per maand

Monteur

 

€ 3.000

Leidinggevend Monteur

 

€ 3.500

Werkvoorbereider

 

€ 3.800

Montageleider

 

€ 4.600

 

Let op! Deze bedragen kunnen per bedrijf en per sector verschillen. 

 

Ben je een elektromonteur en toe aan een nieuwe stap in je carrière? Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden in de elektrotechniek? Of wil je gewoon wat meer algemene informatie over de bovengenoemde functies? Neem dan contact met ons op! Laat je adviseren door een van onze accountmanagers of recruiters om te zien waar jij aan toe bent.

Lees ook