Laura Mennen
20 Oct 2020

Gedetacheerd worden? Dit zijn 4 voordelen!

De detachering, hier zijn vaak nogal wat onduidelijkheden over. Wat zijn redenen om via deze weg in loondienst te gaan? Speciaal voor jou formuleerden we vier voordelen van gedetacheerd worden!

1. Zij hebben de kennis

Recruiters of accountmanagers kennen als geen ander de technische markt. Ze weten precies welke vacatures bij welke bedrijven openstaan. Ook kunnen ze je goed vertellen wat voor mogelijkheden er zijn in jouw vakgebied en wat voor sfeer er op de werkvloer van een bedrijf hangt. Ze weten dit doordat ze veel contact hebben met bedrijven in de technische sector. 

“Ik heb wel eens een kandidaat, een engineer elektrotechniek, gehad die dacht dat hij met zijn salarisindicatie alleen aan de slag kon gaan bij een adviesbureau. Hij dacht dat hij niet geschikt was bij andere sectoren. Ik adviseerde hem dat hij ook bij een fabrikant kon gaan werken”, aldus een accountmanager. 

2. Je krijgt een stukje persoonlijke begeleiding

Wanneer je via een detacheringsbureau bij een bedrijf aan de slag gaat, heb je altijd één iemand waar je met al je vragen naartoe kunt: de accountmanager/recruiter. Vanaf het eerste contactmoment houdt hij jou op de hoogte van de passende vacatures. 

Bij Growing People helpt de accountmanager jou ook bij de voorbereiding op een sollicitatiegesprek en is hij altijd aanwezig bij het eerste gesprek. Hij dient als sparringpartner en bemiddelt met de werkgever over jouw wensen. 

“Naar aanleiding van het bericht dat ik op LinkedIn kreeg, praatte ik face-to-face met Joeri over mijn huidige werksituatie, wat ik in mijn functie miste en wat ik zocht bij een nieuwe werkgever. Na een week of twee kreeg ik een mailtje van Joeri met daarin een Excelbestand. Toen ik dit opende was ik verrast; ik had een recruiter dit nog nooit zien doen! In het bestand stonden verschillende kolommen. In de eerste stonden wat vacatures, gevolgd door een kolom met de namen van de bijbehorende bedrijven. In de kolom daarnaast stond hoe Joeri mij ervaarde als persoon, hoe hij mij voor zich zag in een bepaalde functie en waarom hij dacht dat deze baan bij mij zou passen. Het was duidelijk dat hij zich verdiept had in mij als persoon, in mijn wensen, mijn werkachtergrond en in de mogelijkheden voor mij in de technische sector”, vertelt Fer, gedetacheerde.

3. Het geeft zekerheid

Waar ze je bij een uitzendbureau bij wijze van na een maand op straat kunnen zetten, is dat bij een detacheringsbureau niet het geval. Bij een eventuele opzegging van de opdrachtgever is een detacheringsbureau verplicht nieuw werk voor je te vinden en je door te betalen tot einde van de contractperiode.

“Sinds september werk ik als werkvoorbereider. Ik zit hier echt op mijn plek. Op het moment dat Paul me benaderde, was ik niet actief op zoek naar ander werk, maar ik merkte wel dat het voor mij tijd was om te veranderen van werkgever. Paul kwam precies op het juiste moment, met een fijne benadering en met functies die beter bij mijn wensen aansloten. Overstappen van baan is niet iets dat ik dagelijks en het liefst zo min mogelijk doe. Ik ben blij dat deze procedure (die nog geen drie maanden duurde) soepel verlopen is”, zegt Ruben, gedetacheerde. 

4. Het stimuleert het volgen van opleidingen

Er zijn natuurlijk altijd mogelijkheden om je carrière een boost te geven of om juist een switch te maken. Toch gaat dat iets makkelijker wanneer je gedetacheerd bent. Je zomaar laten omscholen van hulpmonteur naar projectmanager kan natuurlijk niet. Maar accountmanagers en recruiters weten wel vaak meer over trainingstrajecten die je kunt volgen of over logische vervolgstappen in je carrière. Ze kunnen je daarbij ondersteunen.

“We hadden eens een servicemonteur die graag een binnendienstfunctie wilde. Ik keek samen met hem naar welk traject hij kon volgen om dit te bereiken. Door middel van cursussen en scholingen kon deze servicemonteur zich ontwikkelen naar werkvoorbereider”, vertelt een accountmanager.

Lees ook