Laura Mennen
07 Dec 2020

Voor de loodgieters die klaar zijn met het krijgen van vieze handen

Ontspannen badderen op een zondagochtend, je huis verwarmen op een koude winterdag of een verfrissende douche nemen nadat je in de sportschool flink hebt staan zweten. We hebben het allemaal te danken aan loodgieters. Het is een functie die veel voldoening geeft, maar ook een beroep dat fysiek zwaar is en waarbij je vaak vies wordt. Gelukkig zijn er als loodgieter verschillende doorgroeimogelijkheden. Wij zetten er drie op een rijtje!

 

1. Specialist Lekdetectie

Een specialist lekdetectie gaat bij zijn klanten langs om leidingen en afvoersystemen te controleren op de kwaliteit. Hij noteert zijn bevindingen. Wanneer hij daarmee klaar is, stapt hij in zijn (bedrijfs)auto en rijdt hij naar de volgende klant. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat een specialist lekdetectie het visitekaartje van het bedrijf is! Doordat hij bij verschillende mensen op bezoek gaat om de leidingen te controleren en doordat hij vaak niet weet wat hij tegenkomt is dit een afwisselende baan. Én je krijgt geen vieze handen!

 

Opleiding: MBO-opleiding Installatietechniek
Salaris: tot 3.400.- euro bruto per maand
Competenties: oog voor detail, zelfstandig, communicatief vaardig

 

2. Monteur Kunststof Rioolrenovatie

Heb je wel eens gehoord van relinen? Met deze techniek krijg je te maken wanneer je aan de slag gaat als monteur kunststof rioolrenovatie. Bij deze renovatietechniek worden rioolleidingen eerst goed schoongemaakt. Vervolgens wordt er een laagje polyester in de buis aangebracht. Deze techniek wordt toegepast in woningen en grote gebouwen. Je renoveert de leiding van buitenaf en er komt geen breek- of sloopwerk aan te pas komt, dat fysiek zwaar is om te doen. 

 

Opleiding: techniscche MBO-opleiding
Salaris: tot 2.350.- euro bruto per maand
Competenties: aanpakker, zelfstandig, teamplayer

 

3. Adviseur Sanitair

Een adviseur sanitair adviseert klanten bij de aankoop van sanitair, bijvoorbeeld voor een nieuwe badkamer of toilet. Hij begeleidt ze door het hele koopproces van sanitair. Hij bespreekt bijvoorbeeld wat de mogelijkheden zijn qua sanitaire meubels en hoeveel alles kost (het sanitair en de montage). Vervolgens stelt een adviseur sanitair een offerte op. Een afwisselende job, waarbij je met verschillende partijen contact hebt (leveranciers, klanten en installateurs). Ook deze job geeft je geen vieze handen!

 

Opleiding: MBO- of HBO-opleiding Werktuigbouwkunde
Salaris: tot 3.400.- euro bruto per maand
Competenties: commercieel vermogen, communicatief vaardig, verantwoordelijk

 

Heeft dit artikel jouw interesse gewekt? Bekijk de vacatures in vacaturezoeker op de website van Growing People!
Denk je dat je niet aan de juiste functie-eisen voldoet, maar heb je wel interesse in een van de bovengenoemde functies? Neem dan contact op. Samen met jou kijkt Growing People naar jouw mogelijkheden in de technische sector.  

 

Lees ook